Shell, Zor Günlerin Üstesinden Birlikte Geleceğiz

28.02.2023

Depremin 19’uncu gününü geride bırakırken çalışanlarımız, Shell & Turcas bayilerimiz ve madeni yağ distribütörlerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz:

  • Bölgedeki çalışmalara katkıda bulunmak üzere AFAD’a 30 milyon TL bağışta bulunduk.
  • Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki çalışma arkadaşlarımızın oluşturduğu “Çalışan Destek Fonları” ise 24 Şubat itibarıyla 582 bin Avro’ya ulaştı. Bu miktar her geçen gün artıyor.
  • Akaryakıt, madeni yağ tedariki ve enerji ihtiyacını karşılamak üzere bayilerimizle birlikte hareket ederek bölgeye gönderdiğimiz yakıt tankerlerimizin sayısı 1.247’ye ulaştı. Ayrıca 16 köy tankeri ve 5 mobil istasyonumuzla hizmet alınamayan ve ulaşım zorluğu yaşanan bölgeler için akaryakıt ikmali sağlamaya devam ediyoruz. Bölgeye olan akaryakıt tedarikimizi faal olan istasyonlarımız vasıtasıyla kesintisiz olarak sürdürüyoruz.    
  • AFAD koordinasyonuyla resmî kurumların arama kurtarma çalışmaları, bölgedeki hastaneler, aşevleri, gıda taşıyan ekipler, AKUT, GEA, TEGV, TOG, Ahbap başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki faaliyetleri için 25 milyon TL akaryakıt desteği sağladık. Ayrıca bölgede görev yapan kamu görevlilerinin araçları için 10 ildeki 127 istasyonumuzda akaryakıt desteği vermeye devam ediyoruz.
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda, İstanbul’dan İskenderun Limanı’na acil ihtiyaç malzemesi taşıyan 65 tırın bölgeye ulaşımını sağlayan Ro-Ro gemisinin yakıt ihtiyacını üstlendik. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonuyla bölgedeki halkımızın barınma ve tahliye ihtiyaçlarını karşılamak üzere İskenderun Limanı’na varan Osmangazi ve Orhangazi gemilerine akaryakıt desteği sağladık.
  • Bölgenin en öncelikli ihtiyacı olan barınma, hijyen ve temel gıda gereksinimlerine yönelik olarak;
  • Shell Kimya iş kolumuzun ürünü olan ve sünger üretiminde kullanılan Polyol maddesini temin ederek, sünger üreticisi olan bir müşterimizle 30.000 yatak üreteceğiz. İlk 2.000 yatak bölge halkının kullanımına sunulmak üzere 24 Şubat tarihinde AFAD’a teslim edildi.
  • Dezenfektan ürünlerinin hammaddesi olan ve Shell Kimya iş kolumuz tarafından üretilen, İzopropil alkol (İPA)’yı kullanarak, 175.000 litre el dezenfektanının üretilmesini sağlayarak, AFAD’a ileteceğiz.
  • Jeneratör, battaniye, uyku tulumu, su ve ekmek başta olmak üzere gıda yardımları ve taşınabilir bataryaları içeren temel ihtiyaç malzemelerini, Valilikler ve AFAD kanalıyla bölgedeki vatandaşlarımıza teslim ettik.
  • Shell Türkiye Gönüllülük Platformumuz kanalıyla Shell Türkiye çalışanlarımızın katıldığı bir bağış kampanyası düzenledik. Kampanya dahilinde çalışma arkadaşlarımız bölgeye gönderdikleri nakdi ve ayni yardımları ile birlikte kan bağışlarıyla da katkı sağlamaya devam ediyorlar.

Tüm yaralar sarılana dek ülkemizin yanında, desteklerimize durmaksızın devam edeceğiz.