TSKB İştirak Şirketleriyle Birlikte AFAD’a 65 Milyon TL Bağış Yaptı

28.02.2023

Deprem sonrasında afet bölgelerindeki yaraların sarılması ve kalıcı çözüm yaratılması için sorumluluk bilinciyle yardım çalışmalarına katkı sağlayan TSKB, iştirak şirketleriyle birlikte AFAD’a toplam 65 milyon TL bağışta bulundu. Önümüzdeki dönemde doğal afetlere dayanıklı ve sürdürülebilir yaşam alanlarının tesis edilmesi için desteklerini hızlandırmayı hedefleyen banka, bu yönde ilave kaynak yaratmayı ve özel sektördeki iş ortaklarının çözüm ortağı olmayı sürdürecek. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerini depremden etkilenen bölge halkına fayda sağlayacak şekilde güncelleyen TSKB, tüm ekonomik araştırma raporlarında ve çalışmalarında deprem konusunda farkındalık yaratmaya devam edecek.

Sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem sonrası afet bölgelerinde kalıcı çözüm üretilmesi için aktif bir rol üstleniyor.  İştirak şirketleriyle beraber tüm imkanlarını seferber ederek yardım çalışmalarına katkı sağlayan banka, depremden etkilenen bölgelerin acil ihtiyaçlarına yönelik Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) toplam 65 milyon TL bağış gerçekleştirdi. Bu tutarın 55 milyon TL’si TSKB, 10 milyon TL’si ise Yatırım Finansman, TSKB GYO, TSKB Gayrimenkul Değerleme ve Escarus adına bağışlandı.

Önümüzdeki dönemde doğal afetlere dayanıklı bir yaşam ve kalkınma için ilave kaynak yaratmak üzere çalışmalarını hızlandıran banka, özel sektördeki iş ortaklarının depreme ve doğal afetlere dayanıklı yatırımlarına orta ve uzun vadeli özel destek modelleri de sunacak. Halihazırda gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projelerini depremden olumsuz etkilenen bölgelere ve insanlara yönlendirmeyi amaçlayan TSKB, tüm ekonomik araştırma raporlarında ve çalışmalarında deprem konusunu mercek altına alarak, farkındalık çalışmalarını yoğunlaştıracak.

“Depremden etkilenen bölgelerimizin en hızlı şekilde ayağa kalkması için paydaşlarımızla güç birliği ile çalışmaya devam edeceğiz”

10 şehirde binlerce insanın yaşamını yitirmesiyle ve on binlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanan depremler sonrasında derin bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “Hepimizi yasa boğan deprem felaketlerinin ardından bugün, yaraları sarma ve geleceği daha güçlü inşa etme vakti.  Bu kapsamda depremden etkilenen bölgelerin acil ihtiyaçlarına yönelik ayni yardımlarımızın yanı sıra iştiraklerimizle birlikte, bölgeye kalıcı destek sağlamak için AFAD’a toplam 65 milyon TL bağış yaparak katkılarımızı sürdürüyoruz. Ülkemiz jeopolitik konumu itibarıyla yüz yıllar boyunca pek çok yüksek şiddetli depremle karşı karşıya kaldı. Bilimsel verilere göre karşılaşma ihtimalimiz devam ettiği için, bugün depremden etkilenen şehirlerimizi daha güçlü şekilde inşa ederek, vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve bir an önce hayata devam etmelerini sağlamak hepimiz için çok önemli. Tüm faaliyet kollarımızla depremden etkilenen bölgelerimizin en hızlı şekilde inşası için paydaşlarımızla güç birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Ülke olarak yaşadığımız üzücü deprem felaketini de göz önünde bulundurarak, nitelikli ve kalıcı destekler ortaya koymak için gereken orta ve uzun vadeli fon kaynaklarını ülkemize getirmek üzere çabalarımızı daha da artırmış durumdayız” diye konuştu.

“Depremlere ve doğal afetlere dayanıklı bir yaşam tesis etmek de birincil hedefimiz olmalı”

Sürdürülebilirlik misyonuyla çalışan bir kalkınma bankası olarak, doğal afetlere dayanıklı bir altyapı, şehirleşme, üretim ve ekonomik düzen için sistemli adımlara ve etkin bir iş birliğine ihtiyaç olduğunu belirten Bilgiç, “Yeşil ekonomik dönüşümü başarıyla gerçekleştirmek kadar, ülkemizin gerçeği olan depremlere ve doğal afetlere dayanıklı bir yaşam tesis etmek de birincil hedefimiz olmalı. Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük bir sınavdan daha geçsek de ikinci yüz yılımızı çok daha sağlam temeller üzerinde yükseltebiliriz. Biz TSKB olarak bu yönde kalıcı çözümler sunmak üzere tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Kurumsal sosyal sorumluluğumuz kapsamında yer alan projelerimizi deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın da faydalanacağı şekilde yeniden şekillendiriyoruz. TEV iş birliği ile yaptığımız Eğitimden Üretime Burs Fonu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı için kuracağımız kütüphanenin deprem bölgesinde hayata geçirilecek olması, bunlardan sadece birkaçı. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde tüm kurumlarımızın benzer bir sorumlulukla hareket edeceğine ve uzun vadeli çözüm için çalışacağına gönülden inanıyorum. Başta bölge halkı olmak üzere tüm ülkemize tekrar geçmiş olsun” dedi.