YILMADEN Holding'ten Güneş Enerji Santrali (GES) Yatırımı!

01.05.2023

YILMADEN Holding olarak sürdürülebilirlik öncelikli bir konu olup, sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında elektrik tüketimimizi ve karbon ayak izimizi azaltmak ana hedeflerimizden birini oluşturmaktadır.

Bu hedefe ulaşmak için çevresel-sosyal yönetişim modeli kapsamında farklı sürdürülebilirlik projeleri hayata geçirilmektedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının sahalarımızda kullanımı bu yaratılan alternatiflerden biridir. Sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynaklarına verdiğimiz önem doğrultusunda YILMADEN Holding iştiraki olan Eti Krom sahamızın kendi iç elektrik ihtiyacını karşılayabilmesi amacıyla Güneş Enerji Santrali (GES) proje yatırımı yapılmıştır. Santral, 43,2 MWe /44,02 MWp kurulu güce sahiptir ve ilk elektrik üretimi 2022 yılında gerçekleştirilmiştir. Üretilen elektriğin sahanın kendi iç ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanıldığı Türkiye'nin en büyük kurulu kapasiteli santralidir. Eti Krom sahamızın yıllık toplam tüketiminin yaklaşık %16’sı yenilenebilir enerjiye dayalı GES tesisi tarafından karşılanmakta ve Kapsam 2 emisyonlarında toplam 23.417,21 t CO2 azalma sağlamaktadır.

2023 yılı ocak ayında GES’ten Eti Krom’un toplam enerji tüketiminin %20’si, şubat ayında %24’ü, mart ayında %18’i karşılanmıştır.