Coca-Cola Türkiye Sistemi Kadınların Sosyo-Ekonomik Alanda Güçlenmesi ile İlgili Çalışmalarını Gururlu Yüzler Programı İle İleriye Taşıyor

01.01.2024

Coca-Cola, kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük önem taşıdığına olan inancıyla Türkiye’de kadın istihdamına katkıda bulunacak projelere imza atmaya devam ediyor. Coca-Cola İçecek’in Gururlu Yüzler programı ile 100’lerce kız öğrenciye burs ve staj imkanı sunulurken, 100’lerce kadına kariyerlerinde eğitim desteği, mentorluk ve işe alımda öncelik sağlanıyor.

Coca-Cola, işini en iyi şekilde yaparken aynı zamanda toplumlarda ortak fayda yaratmayı varoluş amacının en önemli parçası olarak kabul ediyor. Faaliyet gösterdiği her coğrafyada hayata geçirdiği sosyal programlarla bölge halkının istihdamına ve genel refaha katkıda bulunan Coca-Cola; Türkiye’de şişeleyici ortağı Coca-Cola İçecek (CCI) ile birlikte birçok çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlik projesi geliştiriyor.

Coca-Cola İçecek Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Gururlu Yüzler programını hayata geçirdi

Coca-Cola Türkiye’nin 8 yıldır kesintisiz olarak devam eden Kız Kardeşim Projesi’nde 2023 yılında deprem bölgesinden 300 genç kadına burs sağlanırken, CCI da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı onuruna Gururlu Yüzler Programını hayata geçirdi. Program ile 100’lerce kız öğrenciye burs ve staj imkanı sunuluyor, 100’lerce kadına kariyerlerinde eğitim desteği ve mentorluk verilirken, CCI’da işe alımda da öncelik sağlanıyor. Programla kız öğrencilerin, okudukları alanlarda istihdamda daha güçlü adaylar haline gelmeleri destekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Anadolu Vakfı ve Kız Kardeşim Projesi ve iş birliğinde hayata geçirilen Programla CCI içindeki yetenek havuzunun genişletilmesi ve kadın istihdam oranlarının 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütleri ile uyumlu bir şekilde arttırılması amaçlanıyor.

Kadınların iş dünyasında farklı alanlarda daha fazla söz sahibi olduğu bir geleceği destekliyor

Programın; meslek lisesi öğrencilerine yönelik burs ve staj, Anadolu Vakfı bursiyerleri için mentorluk, staj ve kişisel gelişim eğitimlerinin yanı sıra, kadınlara yönelik forklift operatörü eğitimi ile CCI satış ve dijital teknoloji departmanlarına yönelik istihdam ve mentorluk gibi birçok ayağı bulunuyor. İlk fazda CCI’ın üretim tesislerinin bulunduğu illerde (Bursa, Sakarya, Mersin, Elazığ, Isparta), fabrikalarda ihtiyaç duyulan mesleki alanlara yönelik belirlenen 20 meslek lisesinden 100 kız öğrenci, TEV iş birliğinde Coca-Cola Türkiye Kız Kardeşim Burs Programı kapsamında mezun olana kadar destekleniyor. Burs programı ile 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında; Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Muhasebe ve Finansman, Bilişim / Bilgisayar, Gıda Teknolojisi alanlarının 9-10-11-12. sınıflarında öğrenim gören, depremden etkilenen kız öğrencilere öncelik veriliyor. Coca-Cola Türkiye Sistemi, kadınların iş dünyasında farklı alanlarda daha fazla söz sahibi olduğu bir gelecek için çalışmayı sürdürüyor.